Konga - Etiopien

Klicka på bilden för att ladda ner en pdf med info om kaffet.

Konga, Etiopien

 

Botanisk variant: Etiopisk heirloom

Region: Konga, Yirgacheffe

Producent: Konga Cooperative

Process: Tvättat och soltorkat på upphöjda bäddar

Växthöjd: 1850-2000 möh

 

Konga är en mikroregion i den lite större regionen Yirgacheffe. Det ligger ca fyra kilometer söder om staden Yirga Cheffe och nära båda Harfusa och Biloya. Kaffe från Konga är känt för sina citrustoner kombinerat med persika och aprikos. Denna lot är speciellt utvald för sin renhet och tydliga sötma och håller extremt hög kvalitet. Kaffet är tvättat och soltorkat på upphöjda afrikanska bäddar och därefter handsorterat. Denna lot är graderad Grade 1, vilket innebär den allra sista sorteringen, nästan helt fri från defekter.

 

 

Koppningsanteckningar:

”Rena, fräscha citrustoner, stenfrukt, blommigt. Söt lemonad och fläder.”

 

 

 

Till Butiken

Copyright Slöinge Kafferosteri © All Rights Reserved