Jorge Lagos (Maracaturra) - Nicaragua

- Hantverksrostat specialkaffe -

Klicka på bilden för att ladda ner en pdf med info om kaffet.

Jorge Lagos, Nicaragua

 

Botanisk variant: Maracaturra

Region: Nueva Segovia, Dipilto

Producent: Jorge Lagos, Santa Teresa

Process: Bärtorkat (Natural)

Växthöjd: 1500 möh

 

Jorge ärvde gården Santa Teresa efter sin far 2007 och har efter sin utbildning till agronom tagit gården till en av de främsta i landet. På gården finns två naturliga vattenkällor som används till bevattning och tvättning av kaffet efter skörd. Kaffet odlas under optimala förhållanden under skyddande träd som ger skugga åt plantorna och arbetarna på farmen. När jag besökte Jorge i slutet av april koppade vi extrema mängder av kaffe. Jag föll pladask för denna lilla nanolot som har något utöver det vanliga. Hans kunskap och erfarenhet i kombination med traditionella processmetoder och experimentlusta gör hans kaffe till en upplevelse. Kaffeplantorna vårdas ömt och de plockade kaffebären sorteras för hand för att sedan processas med extrem noggrannhet.

 

Denna variant är en maracaturra som är en korsning mellan maragogype och caturra. Bönorna är riktigt stora, så bli inte rädd när du öppnar påsen.

 

Koppningsanteckningar:

”Jorges kaffe är sött, mycket välbalanserat och har tydliga inslag av tropiska frukter, lätta florala toner och en skön juicig finish.”

 

 

 

Till Butiken

 

 

Copyright Slöinge Kafferosteri © All Rights Reserved