Espresso No 3.1

Klicka på bilden för att ladda ner en pdf med info om kaffet.

Blommande kaffeplanta

 

 

Espresso No 3.1

 

Vår espressoblandning består av kaffe som varierar lite under året. Vi tar vad som är bra för säsongen, men gemensamt är att det är varsamt rostat för att fortfarande behålla en tydlig karaktär av kaffe. Inga brända smaker och ingen beska. Alltid 100% arabica.

 

I och med att vår rostmästare är ingenjör uppdateras versionen som på en mjukvara. Nu är vi uppe i version 3.1 och ...

... denna blend består av 80% Primavera från Brasilien och 20% Dolmin Moreno från Honduras. Primavera som är röd och gul catuai bidrar med sötma, nötighet, chokladtoner och en len kopp. Brasilianska kaffen har generellt låg syra vilket gör att jag ofta blandar i ett annat kaffe för att lyfta smakprofilen. Dolmin Moreno är en tvättad pacas och bidrar med en diskret fruktig karaktär, karamellsötma och en viss behaglig syra. Båda är rostade mycket varsamt för att bibehålla kaffets originalitet och sötma.

 

Primavera är en sk Black Honey, vilket betyder att kaffet är torkat efter skörden med mycket fruktkött kvar. Detta gör att kaffebärets sötma tränger ner i kärnan och ger ett fylligare och sötare kaffe.

 

Fungerar även mycket bra som vanligt bryggkaffe om man vill ha ett lite fylligare, mer mörkrostat kaffe.

 

Koppningsanteckningar:

”Mörk choklad, diskret fruktighet, karamellsötma.”

 

 

Till butiken

Copyright Slöinge Kafferosteri © All Rights Reserved