Cerro del Cielo - Nicaragua

- Hantverksrostat specialkaffe -

Cerro del Cielo, Nicaragua

 

Botanisk variant: Röd Catuai

Region: Nueva Segovia, Mozonte

Producent: Mauricio Vilchez / Cerro del Cielo

Process: Tvättat och soltorkat på upphöjda bäddar

Växthöjd: 1560-1620 möh

 

Mauricio Vilchez driver en gård som heter Cerro del Cielo i Mozonte, en region i norra Nicaragua. Mauricio studerade till agronom vid UCATSA, då han började köpa land till gården. Kunskapen att ta hand om jorden har lett till att halva gårdens areal fortfarande är orörd vilket ger liv till en mängd annan växtlighet t ex kardemumma och vita liljor. Djurlivet är också en del av gården och detta bidrar till att marken mår bra. Och mår marken bra, mår kaffeplantorna bra. Mauricio tar hand om kaffet efter skörden med stor noggrannhet och det märks direkt i koppen att kaffet är välproducerat.

 

Koppningsanteckningar:

”Rena, fina chokladtoner, behaglig nötighet, karamellsötma, tropisk frukt. Välbalanserat med en lättare, frisk syra.”

 

 

 

Till Butiken

Copyright Slöinge Kafferosteri © All Rights Reserved