Kochere Grade 1 - Etiopien

- Hantverksrostat specialkaffe -

 

 

 

 

 

Årets skörd från Etiopien!

 

Botanisk variant: Etiopisk heirloom

Region: Kochere, Yirgacheffe

Producent: Småbönder i regionen / Haileslassie Ambaye

Process: Bärtorkat på upphöjda bäddar (Natural)

Växthöjd: 1900-2250 möh

 

Kochere är en liten region sydväst om staden Yirga Cheffe i Gedeo-zonen. Regionen är känd för en otrolig artrikedom och det tros finns mellan sex- och tiotusen olika varianter av arabica. Detta gör varje skörd unik och i detta fall är det komplexa, livliga citrustoner som balanseras upp av söta bär och frukter. Framförallt finns inslag av jordgubb, smultron, hallon och röda vinbär. Grade 1 betyder att detta är den sista selektionen i sorteringsprocessen och utgör bäst och jämnast kvalitet. Bara perfekt mogna bär får vara med och det märks verkligen i koppen.

 

Ett bärtorkat kaffe torkar helt enkelt i sitt eget fruktkött med skalet på. En bra natural från Etiopien har alltid tydlig karaktär av frukt och bär. Naturalprocessen är mycket svår, så man får leta länge innan man hittar vad man letar efter (ofta finns tyvärr smak av fermenteringsprocessen kvar).

 

 

Till Butiken

 

Copyright Slöinge Kafferosteri © All Rights Reserved